Kungsbacka/Onsala

– ett personligt urval av aktiviteter och nöjen i området

Enens Hamn

I Enens hamn kan det finnas båtplatser att hyra, om man är ute i tid. Annonser finns på deras hemsida.
Läs mer här

SS Kaparen

Segelsällskapet Kaparen håller till i Gottskär och har Kungsbacka-fjorden som hemmavatten. Kommer du sjövägen passerar du Fjordskärs fyr. Här finns idealiska vatten för all typ av båtliv och segelsport. SS Kaparen är en aktiv klubb och har bl a en omfattande seglarskole-verksamhet. Varje år arrangerar de ett stort antal tävlingar, både stora och små för alla båttyper.
Läs mer om SS Kaparen på – Kaparen.nu

Onsala Kyrka

Onsala kyrka är byggd på 1600-talet. Rester av en ännu äldre kyrka finns dock troligen i murarna. Det östra tornet med det Gathenhielmska gravkoret i källaren kom till på 1700-talet. Här ligger Onsala-hjälten Lasse i Gatan och hans hustru Ingela begravda i två pampiga marmorsarkofager. Predikstolen hör till kyrkans äldsta inventarier. Den har texter på danska och latin och tillverkades innan Halland blev svenskt år 1658. Predikstolen är försedd med skulpturer och målningar som berättar Kristi lidandes historia. De ursprungliga färgerna har blivit något dämpade, eftersom predikstolen en tid varit övermålad med vit oljefärg.
Läs mer om Onsala Kyrka här

Onsala Herrgård

Onsala Herrgård erbjuder trivsam, ombonad och kreativ miljö från 1901, med allt ifrån vackra interiörer, förstklassig mat och service till storslagen natur med möjligheter till allehanda aktiviteter. Att vara gäst på Onsala Herrgård är en upplevelse utöver det vanliga.
Läs mer om Onsala Herrgård här

Gottskär

Gottskär präglas idag av hamnarna, havet, Utholmen och en bebyggelse som dominerar bergssluttningarna ner mot havet. Centrum i Gottskär finns kring hamnen, med serveringar, butiker och en åttkantig brygga med ljugarbänkar, som inbjuder till en pratstund med blick över fjorden. Restaurangen, en träbyggnad i funkisstil, ursprungligen från 1936 är om- och tillbyggd.
Hamnkrogen i Gottkär
Gottkär kurs & konferens

Gräppås GK

Gräppås Golfklubb erbjuder en 18-håls- och en 9-hålsbana.
Läs mer om Gräppås GK här

Båt- & sjöfartsmuseet i Onsala

Museets samling av båtar och föremål med anknytning till den sjöfart som har relation till Onsala är förlagd till den stora båthallen i huvudbyggnaden samt till det båtskjul som finns intill denna och som på ett fint sätt smälter in i omgivningen.Det som först fångar uppmärksamheten i båthallen är en så kallad Petterssonbåt, byggd omkring 1930. Båten hade legat länge på land utan skötsel när den skänktes till. Det är därför en stor utmaning för det arbetslag som åtagit sig uppgiften att restaurera den. Båten är dock redan i sitt nuvarande skick mycket värd att se.
Läs mer om museet här

Besök någon av Kungsbacka kommuns många naturreservat

Fjärås Bräcka är en mäktig israndsbildning som ligger tvärs över Lygnerns dalgång och som dämmer upp sjön Lygnern till 15 m över havsytan. Från bräckans krön kan man se långt över sjön Lygnern, Fjäråsslätten och Kungsbackafjorden.Fjärås är en av Hallands mest fornminnesrika socknar och området är rikt på fornlämningar. Som besökare kan man finna fakta om naturreservatet och dess spännande historia både på skyltar och längs reservatets naturstig.
Läs mer om Fjärås Bräcka och andra naturreservat i området här

Onsala Sandö

En bit söder om Göteborg ligger Onsalalandet. Det är en drygt en mil lång halvö mellan Kattegat och Kungsbackafjorden. Den är med svenska mått tätbefolkad. Onsala församling har över 200 innevånare per kvadratkilometer. Bebyggelsen ligger dock till stor del på fjordsidan och det finns fortfarande mycket landsbygd kvar. Onsalalandet är ett utmärkt område för cykelturer, eftersom det finns gott om cykelbanor och bra småvägar med liten trafik.
Läs mer här

Spela tennis


I Kungsbacka tennishall, som ligger strax intill Kungsmässan, finns tre banor som är belagda med velourfilt. Där finns också kansli, reception, klubbrum, mötesrum, omklädningsrum, bastu m.m. Här bedrivs det mesta av verksamheten under vår, höst och vinter. I hallen kan Du köpa billig fika och under tävlingar ordnas lättare förtäring.
Läs mer här

Kungsbacka Bowling & Squashcenter

Smörhålevägen, Kungsbacka
Telefon 0300-715 45
Läs mer här

Boende på spanska solkusten?

Att njuta av de svenska årstiderna när man vill och ha ett boende i Spanien är en dröm som kan bli verklighet!  Läs mer under Malaga-fliken här på hemsidan